wood_green_w_strip.jpg
Lordship Lane, Wood Green, London

Planning application for the redevelopment of a brown field site to provide 17 new apartments.

Sandwiched between two conservation areas, with residential properties backing onto the site form one side and a petrol station form another, the main challenges of this project were mitigating the environmental impacts of the adjacent petrol station, avoiding potential overlooking and overshadowing of the low-rise neighbours and providing a contemporary appearance that is rooted in the rich architecture of the Noel Park and Lordship Lane Conservation Areas.

 

Four rounds of pre-application consultations and a presentation to the local design quality review panel were all key for the development of a proposal that could overcome the above challenges and successfully deliver a viable high-quality re-development scheme.

 

Status: Planning Application submitted

Total GIA: 13,810sqft

Proposed view from the main entrance
Proposed view from the main entrance
press to zoom
Proposed view from the access road
Proposed view from the access road
press to zoom
Aerial view of the proposal
Aerial view of the proposal
press to zoom